E temos a posibilidade de probar manxares de deuses traballados por mans expertas. Como o mes pasado non fixemos nengunha recomendación eiqui vos deixamos unha dobre para que podades elexir o que mais vos guste ou para que probedes ás dúas.
Dentro da oportunidade que brindas as Xornadas gastronómicas do Bierzo hai no grupo de restaurantes adheridos ós menus de precio fixo unha diversidade da que son boa mostra os dous dos que hoxe vos falamos e que marcan o contraste culinario desta terra.
O restaurante Sofra está no centro da cidade (c/ Alcón); trátase dun local remozado con aire "Zen" (algúen dirá 'kich' mais eu non) con decoración variada e fio musical que oferta no menú das xornadas platos cos elementos clásicos da culinaria berciana releidos dende o punto de vista da "nova cociña española" con elaboracions que percuran sacar sabor e contraste dende o coñecemento e o estudo científico acompañados dunha ampla carta de viños de todo o estado e do extranxeiro no que reinan os da terra. Os sabores e texturas coidados ó máximo para deixar unha pegada imborrabel na memoria.
Willy's atópase na vila de Sancedo (estrada de Vega de Espinareda); no baixo dunha casa particular na que os parroquianos teñen un dos seus centros de ocio (bar) cunha decoración sinxela-rústica centrada no producto 'estrela' do local: As setas. Mais eiquí ofertan mais cousas tratando sempre de sorpender con presentacions i elaboracions orixinais dentro do tradicional como a "cebola rechea de carne picada" ou o "xabarin en rollo de repolo". Trabállase ó estilo dos restaurantes modernos nunha cousa: A carta só sirve de referéncia pois o dono vaiche pondo na mesa os platos segundo te sentas explicandoche o que son e como están feitos e só che pregunta o qué desexas beber dos viños bercianos ou rioja que ten e se queres repetir.
Bueno, eiqui tendes dúas recomendacions para este mes de xornadas que non vos deixarán indiferentes...
No hay comentarios:
Publicar un comentario